Ieder jaar een week in maart is het de “week van de mondhygiënist”. Dit om meer bekendheid te maken voor het beroep mondhygiënist. Al bestaat het beroep mondhygiënist inmiddels al meer dan 50 jaar, toch zijn er nog steeds veel mensen die niet weten wat ik als geregistreerd-mondhygiënist doe.

Vanuit de beroepsvereniging wordt er daarom ieder jaar een week besteed voor meer bekendheid. Zelf vindt ik dit erg leuk om hier aan mee te werken met mijn praktijk. En ik stel mijn praktijk hier ook graag voor open.

Dit jaar stond de week gepland van 16 maart tot 22 maart. Alles was al geregeld door de beroepsvereniging en  alle praktijken en toen gingen we op 16 maart dicht voor de reguliere-zorg i.v.m. het Covid-19 virus. 

Dit jaar was er een actie met de Etos.  

Elmex actie

Bij het kopen van een Elmex product kreeg je gratis een screening met voorlichting in de praktijk. Ik werd gelijk gebeld door een mevrouw die de bon had gekregen. En zag er erg naar uit om kennis te maken met een mondhygiënist aangezien ze in haar hele leven nog niet eerder een mondhygiënist had bezocht. Helaas moest de afspraak uitgesteld worden tot mei. 

Veel bruine aanslag rondom de kiezen

Deze  mevrouw had een klacht waar ze al een hele tijd mee liep. Ze had veel bruine aanslag rondom de kiezen zitten. Haar tandarts had aangegeven dat dit niet verwijderd zou kunnen worden. Toen ik het zag wist ik dit wel mogelijk was. Met polijstpasta was het wel erg lastig geweest om te verwijderen maar met de air-flow master kan ik dit heel mooi verwijderen.

Glunderen

In juni heeft de afspraak plaats gevonden. Ik heb alle aanslag kunnen verwijderen met de air-flow master. Deze vrouw was zo blij! Ze had er ook echt naar uitgekeken, wat ik ook heel goed kan begrijpen. Toen ze na de behandeling in de spiegel keek was ze zo aan het glunderen! 

Zo leuk om via de week van de mondhygiënist kennis te kunnen maken met de mondhygiënist. Deze vrouw zal vaker de mondhygiënist gaan bezoeken.

Volgend jaar zal ik weer mee doen aan de “week van de mondhygiënist”.  Het vak bekendheid geven vindt ik erg belangrijk zo sta ik meestal ook 2x per jaar op een braderie. Dit tijdens de heideweek in Ede en bij het wijkfeest in Kernhem. Ook geef ik voorlichting op scholen en bezoek ik het consultatiebureau voor informatie.