Close

De mondhygiënist voor

Previous
Next

Wat doet een mondhygiënist?

We zijn de professional op het gebied van mondverzorging. De preventie specialist.  Als mondhygiënist zorg ik samen met u/jou voor een optimale mondgezondheid.

Ik krijg zo vaak te horen dat tandsteen of bloedend tandvlees gewoon is, maar wist je dat dit niet zo is? Dit is een gevolg ergens van.

Samen met u/jou werken we aan gezonde mond oftewel een gezonde glimlach!

Preventieve behandelingen

De aanwezigheid van plak zorgt voor gaatjes en ook voor tandsteen.
Door de plak kan ook bloedend tandvlees ontstaan. Ontstoken tandvlees kan je herkennen aan een rode kleur maar ook verdikking/zwelling. Gezond tandvlees ziet er roze uit. Door regelmatig de mondhygiënist te bezoeken en een juiste mondverzorging kunnen deze problemen voorkomen worden.

Parodontale behandelingen

Onbehandeld ontstoken tandvlees (gingivitis) leidt tot parodontitis. Dit is een ontsteking van tandvlees en het kaakbot. De weefsels rondom de tand gaan los zitten.
En uiteindelijk kan de tand los gaan staan doordat het bot is aangetast. Er is een ruimte ontstaan tussen de tand en het tandvlees, deze is gevuld met tandplak, bacteriën en tandsteen. De mondhygiënist geeft voorlichting, instructies en verwijdert de plak, tandsteen en ontstoken weefsel. En zorgt voor een glad worteloppervlak om zo het proces tegen te gaan.

Tandsteen verwijderen

Door een combinatie van bacteriën, voedselresten en eiwitten uit het speeksel ontstaat een zachte laag plak op de tanden. Als dit 48 uur blijft zitten zal er door verharding tandsteen ontstaan.

Bescherming van het gebit

Tijdens uw eerste bezoek in de praktijk wordt een gezondheidsvragenlijst afgenomen. Daarna wordt er een mondonderzoek gedaan en gekeken naar de conditie van het tandvlees. De bevindingen worden met u besproken en er zal een behandelplan opgesteld worden. Indien het bedrag hoger is dan €250,- krijgt u een begroting.

Wat cliënten zeggen

Een mondhygienist bij wie je je echt gezien voelt als persoon. Geen preken maar tips die ook echt nuttig zijn. Luistert goed en gaat goed en serieus in op vragen. Neemt uitgebreid de tijd voor een intake (nog nooit meegemaakt!) en onderzoek voordat ze begint. Is heel kundig, geen naar gewrik achterin je mond maar ze instrueert je om gewoon je hoofd een beetje opzij de ene of de andere kant te doen zodat ze overal goed bij kan. Leest je lichaamstaal goed af en doseert eea zodat het goed te doen is en veel minder pijnlijk dan ik wel eens heb meegemaakt. Ik kreeg zelfs een na-instructie voor wat te doen bij napijn. Ook nog nooit eerder meegemaakt. Dit is de mondhygienist die je iedereen zou toewensen! De volgende keer zal ik geen buikpijn meer hebben bij de gedachte dat ik weer naar de mondhygienist moet.

Na een nare ervaring met een andere mondhygiënist een tijd lang niet naar de tandarts geweest. Via instagram kwam ik Corina Dollen tegen, nadat mijn nieuwe tandarts mij had doorverwezen naar een mondhygiënist; zeer accuraat behandeld; nam de tijd, goeie uitleg, zeer kundig!

De nieuwe behandelmethode om het gebit schoon te maken is praktisch pijnloos!

×

Hey!

Neem voor je vragen gerust contact op via WhatsApp door hieronder te klikken.

× Waarbij kan ik u helpen?