BESCHERMING VAN HET GEBIT

BEHANDELING

Het is erg belangrijk om het gebit te beschermen tegen gaatjes. Hier heb ik verschillende middelen voor om dit tegen te gaan. Voor gevoelige tanden heb ik ook beschermmiddelen.

Foto voor website
Bescherming van het gebit

Hoe kan je zelf je gebit beschermen?

Door twee keer per dag  je tanden en kiezen 2 minuten te poetsen met een fluoridetandpasta in combinatie met het gebruik van ragers en/of tandenstokers, kan je het ontstaan van gaatjes voorkomen. Daarnaast zijn je eet- en drinkmomenten ook belangrijk.

Door het frequent gebruiken van voedingsmiddelen met suiker en zuur zullen er gaatjes (cariës) en/of tanderosie ontstaan. Het is daarom belangrijk dat je niet meer dan 7 eet-en drinkmomenten hebt per dag. Om hier samen goed inzicht in te krijgen kan het zijn dat ik je een voedingsdagboek laat invullen. Door het aantal momenten te beperken zorg je zelf voor een goede bescherming van je tanden en kiezen.

Gebit verzorgen van je kind:

Als je kind de leeftijd heeft van de 0-1 jaar poets je 1x per dag de tandjes met een peuter fluoridetandpasta. Vanaf 2 jaar poets je 2x per dag met peuter fluoridetandpasta. Doordat de motoriek van je kind nog niet zo is als jezelf is het belangrijk om je kind na te poetsen tot de leeftijd van 10 jaar.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Hoe bescherm ik als geregistreerd-mondhygiënist jouw gebit?

Bij beginnende gaatjes is het erg belangrijk dat dit proces gestopt gaat worden zodat dit niet gevuld hoeft te worden. Dit doe ik door bv door een fluoride lak aan te brengen.

De praktijk is een Gewoon-Gaaf praktijk. Dit is een preventie methode afgestemd op je kind en jou als ouder. Dit programma is van 0-18 jaar en is gericht op het voorkomen van gaatjes om zo een gaaf gebit te houden. https://www.gewoon-gaaf.nl/informatie-patienten

Soms kan het nodig zijn dat nieuwe kiezen geseald gaan worden. Dit wordt niet standaard gedaan. Sealen wordt gedaan met glasionomeer dit is een biologisch materiaal.

Bij jou als volwassene kan het voorkomen dat je last houdt van gevoelige tandhalzen ondanks dat je al een tandpasta gebruikt tegen gevoelige tanden. Door het “wegpoetsen” met een harde tandenborstel kan je tandhals bloot komen te liggen. Als hier warm en/of koud of zelfs iets zoet op komt kan dit een pijnscheut veroorzaken.

Door hier een beschermmiddel op te doen heb je hier een paar maanden geen last meer van. Als je veel zoet eet en-of drinkt zijn er veel bacteriën aanwezig die gaatjes kunnen veroorzaken. Door het aanbrengen van een beschermmiddel met chloorhexidine worden deze bacteriën gedood.

Corina Dollen

Reviews

Bel 06 113 657 40

Afspraak maken?