Ragers

Ja deze vraag krijg ik best wel vaak in mijn praktijk als ik voorstel om een rager te gaan gebruiken. En dan wordt er ook vaak nog gezegd “o ja, ik weet al wat je bedoeld, die is van rubber’.

Deze verwarring komt vaak voor. Want wat is een rager nou precies? En wat doet een rager? Ook krijg ik vaak te horen “ja ik gebruik elke dag een rager” en dan blijkt het een soft-pick te zijn. Dus ja even een blog hierover schrijven lijkt mij wel nodig.

Een interdentale rager die maakt het beste de ruimte tussen je tanden en kiezen schoon. Het lijkt het meest op je tandenborstel. Er zitten kleine haartjes aan die tandplaque weg haalt tussen je tanden en kiezen. Doordat je meerdere verschillende ruimtes hebt tussen je tanden en kiezen is het ook nodig om verschillende maten ragers te gebruiken. Zo wordt elke ruimte goed schoon gemaakt.

En waarom dan geen soft-picks deze komen niet uit onderzoeken dat dit goed genoeg de ruimte tussen je tanden en kiezen schoonmaakt.

Door iedere dag een rager te gebruiken voorkom je gaatjes en tandvleesproblemen. Het beste is om de rager na het avond eten te gebruiken. En je kan een rager ongeveer een week gebruiken. Wel eerder vervangen als de haren krom zijn.

Het fijnste merk rager vindt ik zelf deze https://www.tepe.com/nl/tips-en-adviezen/dagelijkse-mondverzorging/hoe-gebruik-je-interdentale-ragers/