CURATIEVE BEHANDELINGEN

BEHANDELING

Als er beginnende gaatjes (primaïre cariës) zitten welke niet meer te behandelen zijn met beschermmiddelen dan worden deze gevuld. Preventieve behandelingen staan voorop. Het laatste wat we willen is een vulling.

3 kinderen
Patiënt vriendelijke aanpak

BEGINNENDE GAATJES

Ja soms komt het toch voor dat een gaatje (cariës) niet meer te redden is met een goede poetsinstructies/aanpassingen in de voeding of met beschermmiddelen. Het gaatje zal dan uitgebreid behandeld moeten worden.

Beginnende gaatjes (primaïre cariës) of ook wel gezegd nieuwe gaatjes mag ik behandelen als geregistreerd-mondhygiënist. Gaatjes die erg groot zijn of gaatjes die onder een vulling of kroon zitten kunnen niet door mij behandeld worden. Hiervoor moet je bij je tandarts zijn. Die is hierin gespecialiseerd.

Ik vind het belangrijk dat je geen pijn hebt tijdens de behandeling. Door pijn te ervaren wordt er een onveilige situatie gecreëerd. Er belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij in de praktijk. Om dit te bereiken probeer ik ook zoveel als mogelijk, het minst invasief te werken. Ik werk dan ook volgens de nieuwe techniek Atraumatic Restorative Treatment (ART). Dit is een weefselbesparende patiënt vriendelijke aanpak (bron: NTVT door J.E. Frencken)

Doordat er bij deze techniek geen boor gebruikt hoeft te worden en ook geen afzuiging nodig is geeft het de minste kans op een onveilige situatie. Deze techniek is daarom ook bijzonder geschikt voor kinderen en bij ouderen. Kinderen zullen hierdoor geen nare ervaring opbouwen aan het vullen van een gaatje.

Als praktijk vindt ik het erg belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van zo goed mogelijk behandelen met de minste nare ervaringen.

ICON nano-infiltratietechniek

WITTE VLEKKEN BEHANDELING

Witte vlekken kunnen voor komen op je voortanden, vaak wordt dit als zeer storend ervaren. Witte vlekken kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt. Het kan door het niet goed verzorgen van je gebit tijdens de beugel periode. Hierdoor ontstaan er beginnende gaatjes op je tanden. Dit ziet er uit als witte vlekken. Ook kan het voorkomen dat je een trauma hebt gehad aan je voortanden, teveel fluoride hebt gehad (fluorose) of dat dit in een de aanleg zit van je tanden.

Het is erg vervelend als je witte vlekken op je tanden hebt. Door ICON nano-infiltratietechniek kan ik je helpen om deze witte vlekken te verwijderen op je tanden.

stoel praktijk

Reviews

Bel 06 113 657 40

Afspraak maken?