Blokjesbeugel

Herken jij dit ook? Je hebt net een blokjesbeugel gekregen bij de orthodontist of bij je tandarts voor orthodontie. Je komt thuis en gaat wat eten. En dat voelt allemaal erg vreemd. ’s Avonds ga je avondeten en je merkt dat er van alles blijft hangen aan de blokjes.

Als je net een blokjesbeugel hebt is het best wel even wennen. Het praten kan in het begin wat lastiger zijn. Dit omdat je mond zo vol voelt. Ook kan het zijn dat je elastiekjes erbij hebt gekregen. Dit vergt oefening om ze goed aan te kunnen brengen in je mond.

Van je orthodontist of je tandarts voor orthodontie krijg je adviezen over welke voedingsmiddelen je het beste niet kunt eten. Dit zijn bijvoorbeeld harde dingen zoals nootjes, maar ook kleverige snoepjes kan je beter niet eten.

Je leert steeds beter om te gaan met je blokjesbeugel

Des te langer je blokjesbeugel hebt, hoe meer je weet wat wel en niet kan met de blokjesbeugel. Toch merk je op dat het tandenpoetsen wel erg lastig is.

Je komt iedere maand bij je orthodontist, en je krijgt te horen dat je mond niet goed schoon is.

Je hebt je tanden niet goed gepoetst

Je komt weer thuis en gaat je best doen met tandenpoetsen. Toch vindt je dit lastig. En lukt het je niet om de blokjes goed schoon te krijgen. Je baalt ervan.

Mondhygiënist

Ja en dan komt de geregistreerd-mondhygiënist om de hoek. De orthodontist verwijst je door naar mij.

Je krijgt van mij instructies over hoe het beste je blokjesbeugel te reinigen. En je wordt behandeld volgens de guided biofilm therapie.

Als je een blokjesbeugel hebt dan kom je meestal iedere 3 maanden bij mij in de praktijk.