Voedselbank tandenpoetspaketten

In Nederland zijn er 172 Voedselbanken en ruim 500 locaties (uitgiftepunten) waar voedsel en andere producten opgehaald kunnen worden. In totaal maken 25.000 kinderen gebruik van de Voedselbank. Door de coronacrisis neemt de druk op de Voedselbanken toe en bereidt de organisatie zich voor op een eventuele groei van 50 procent.

Tandenpoets-pakketten voor de jeugd

Elke drie maanden een nieuwe tandenborstel en een geschikte (kinder)tandpasta gebruiken, is vaak niet mogelijk voor de jeugd die gebruik maakt van de Voedselbank. Zo ontstond het idee om deze groep kinderen elk kwartaal van tandenpoets-pakketten te voorzien. Ieder kind krijgt een pakket met een tandenborstel, een tube tandpasta en informatie om het gebit gaaf te houden.

Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. De jeugd kan dus gratis voor een uitgebreide tandenpoetsles of gebitsreiniging naar de tandarts of mondhygiënist.

Een gezonde glimlach voor ieder kind

Mondzorgverleners zetten zich door het doneren van de tandenpoets-pakketten in voor de maatschappij en kunnen door preventie de mondgezondheid van deze groep kinderen verbeteren. Ieder kind wordt tenslotte geboren met een gezond gebit en dat moeten we zo zien te houden!

Het project wordt met een grote groep mondzorgverleners landelijk gelanceerd in ‘De week van de mondhygiënist van 15 tot 21 maart 2021’.

Intussen hebben bijna 60 praktijken zich aangemeld en dat betekent dat dit voorjaar al 6.000 kinderen een tandenpoets-pakket ontvangen.

Mijn praktijk doet ook mee! Meer informatie staat op de website van Edestad. De eerste uitgifte zal morgen plaats vinden.

Voedselbank