Ook in de Tandheelkunde komt het woord duurzaamheid gelukkig vaker voor. Ondanks dat ik mij als geregistreerd- mondhygiënist aan allerlei regels moet houden, heb ik wel de mogelijkheid om te verduurzamen.

En waar dat kan probeer ik dit ook te doen. Zo is het je waarschijnlijk al opgevallen dat ik geen plastic bekers meer gebruik in de praktijk. Inmiddels heb ik hier kartonnen bekers voor. Ik gebruik zo weinig mogelijk papier. En de kwastjes die ik gebruik met plakkleuren heb ik vervangen voor papieren wattenstaafjes.

Gelukkig zijn de merken ook bezig met verduurzamen. Tandpastatabletten komen er beschikbaar. Inmiddels zijn ze er ook voor kinderen. Hier zal ik nog een keer een andere blog over schrijven.

Al sinds ik ben ik afgestudeerd ben ik fan van de ragers van het merk TePe. Dit merk heeft stevige ragers die niet snel buigen. En ze werken met 1 maat op een rager. Dus geen conische rager. Conische ragers maken namelijk minder goed schoon dan een rechte rager.

Give away

TePe had al een tijdje een duurzame tandenborstel. TePe Good. Deze tandenborstel is van 96% bio based plastic gemaakt. Jij kan een duurzame set van TePe winnen. Hierin zit een setje ragers, een tandenborstel en een tongschraper.

Wat moet je doen?

Ga naar mijn praktijkaccount van Instagram mondzorg_cdollen en bekijk daar de reel. Like de reel, volg mijn account. En vergeet ook niet om het account van TePe te volgen.

Leren over duurzaamheid begint bij het vermogen om de wereld door de ogen van anderen te zien.

Yagmur Masmas, aGreenStory