PREVENTIEVE BEHANDELINGEN

BEHANDELING

De aanwezigheid van plak zorgt voor gaatjes en ook voor tandsteen waardoor tandvleesproblemen en implantaatinfecties. Door voorlichting en het geven van instructies bereiken we samen een gezonde mond. Ook de voeding zal worden meegenomen.

IMG_20200622_094043
Preventieve behandeling van plak

AANWEZIGE PLAK

Plak (plaque/ biofilm) is een zachte, kleverige laag wat op je tanden en kiezen zit. Iedereen heeft plak en we kunnen ook nooit plak vrij zijn. Een dikke plak laag is meestal wel zichtbaar op je tanden en kiezen. Dit ziet er gelig uit maar een dunnere plak laag is bijna niet te zien met het blote oog.  Plak bestaat uit voedselresten, bacteriën en speeksel.

De bacteriën die in de plak zitten, zetten suikers om in zuren. Hierdoor kunnen er gaatjes maar ook tanderosie ontstaan. Plak kan ook zorgen voor een slechte adem, meestal zit er dan plak achterop je tong.

Tijdens de preventieve behandelingen kijk ik altijd naar de conditie van je tandvlees maar ook naar de hoeveelheid aanwezige plak. Omdat wat ik net al aangaf dat plak niet altijd goed te zien is met het blote oog, ga ik je tanden en kiezen kleuren met een paarse vloeistof. Deze vloeistof hecht aan plak. De vloeistof geeft aan met de kleur of het oude of jonge plak is. Donkerroze is oude plak en lichtroze is jonge plak. De computer rekent aan de hand van de hoeveelheid van je tanden en kiezen uit hoeveel plak er zit in je hele mond. Het is belangrijk dat de plak niet hoger is dan 15%, is dit wel zo dan krijg je van mij instructies over hoe je mond het beste gereinigd kan worden. Dit bestaat uit poetsinstructies maar ook instructies voor het tussen je tanden en kiezen schoonmaken. Dit kun bestaan uit elektrische poetsinstructies maar ook manueel. Instructies met tandenstokers of ragers. Of instructie hoe je tong het beste te kunnen reinigen.

Ik geef je tips & tricks

TANDEN POETSEN KIND

Het poetsen van je kindje leer ik jou ook. Ik denk met je mee over je ochtend- en avond routine en wat voor jou handig is, maar ook voor jou kind. Hierin ik geef ik je tips & tricks. Vaak heb je als ouder vragen over hoe je je kind het beste kan poetsen. Met al deze vragen ben je bij mij als geregistreerd- mondhygiënist op de juiste plek.

Tijdens de preventieve behandelingen bij je kind wordt niet alleen het poetsen en de voeding besproken maar ook afwijkende mondgewoonten.

Onder afwijkende mondgewoonten wordt verstaan duim- en vingerzuigen, speengebruik, tongpersen, mond ademhalen. Afwijkende mondgewoonten zijn van negatieve invloed op de stand van het gebit,  het gehoor, het spreken maar ook op de algemene gezondheid. Voor het aanleren van de juiste mondgewoonten werk ik samen met de logopedist die ook gevestigd is in het Kernhem Medisch Centrum.

Zoals ik al in het begin vertelde is voeding ook erg belangrijk om mee te nemen. Door maximaal 7 eet- en drink momenten per dag kan je gaatjes voorkomen in je gebit. Om inzicht te krijgen in je eet- en drink momenten geef ik als ik dit nodig acht een voedingsdagboek mee. Zo werken we samen aan een gezonde lach!

Alle behandelingen worden persoonlijk op jou en je situatie afgestemd.

Curaprox

Reviews

Bel 06 113 657 40

Afspraak maken?

×

Hey!

Neem voor je vragen gerust contact op via WhatsApp door hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?